luni, 28 iunie 2010

Motorola Backflip

Motorola Backflip a reuşit să-i impresioneze pe cei prezenţi la CES 2010 prin design-ul original (mai mult sau mai puţin) şi construcţia deosebită. Practic telefonul are un sistem glisant între ecran şi tastatura QWERTY, iar pentru a folosi tastatura din dotare trebuie să rotiţi ecranul rabatabil după cum reiese din imaginile de mai jos. Dacă mă întrebaţi pe mine, eu prefer oricând un telefon cu tastatura QWERTY “obişnuită” aşa cum are Nokia N900, HTC S740, Samsung OmniaPro, etc.
Să vedem care sunt principalele caracteristici tehnice ale lui Motorola Backflip:
  • ecran tactil TFT de 3.1”, rezoluţie 320 x 480 pixeli şi 256.000 culori;
  • senzor accelerometru;
  • tastatura QWERTY;
  • slot pentru card microSD maxim 32GB;
  • cameră foto de 5MP (2592 x 1944 pixeli) cu autofocus şi bliţ LED;
  • jack audio 3.5mm;
  • player audio MP3, eAAC+, WAV, WMA9;
  • player video MP4, H.263, H.264, WMV9;
  • SMS, MMS, Email, Push Email, IM;
  • 3G, GPRS, EDGE, Wi-Fi 802.11 b/g, Bluetooth v2.0, microUSB v2.0;
  • sistem de operare Android v1.5 Cupcake;
  • dimensiuni: 108 x 53 x 15.3 mm;
  • greutate: 133g.
Design – Construcţie
Nu cred că există vreo persoană care să nu observe asemănarea izbitoare dintre Motorola Backflip şi iPhone. Ecranul capacitiv este ceva mai mic, măsoară 3.1” şi suportă doar 256.000 de culori faţă de 3.5” şi 16 milioane de culori la iPhone. La partea din faţă Backflip nu iese cu nimic în evidenţă faţă de alte telefoane inspirate după modelul celor de la Apple. Partea din spate este dominată de tastatura QWERTY, iar lângă aceasta este amplasată camera foto împreuna cu bliţul LED.
iPhone vs Backflip
iPhone vs Backflip
Deşi Backflip are în dotare o tastatura QWERTY aceasta nu afectează în mod negativ greutatea şi dimensiunile telefonului. Din contră, aş putea spune că Backflip este un telefon suplu faţă de alte modele asemănătoare.
Cei de la Motorola au ales un acumulator Li-Ion de mare capacitate, 1400 mAh care ar trebui să asigure telefonului o autonomie crescută: până la 315 ore în stand-by şi 6 ore de convorbiri. Rămâne de văzut în ce măsură aceste cifre sunt adevărate sau nu.
Sistem de operare – Aplicaţii
Momentan Backflip rulează sistemul de operare Android v1.5 dar se pare că într-un viitor apropiat acesta urmează să fie disponibil împreuna cu versiunea 2.1. În plus cei de la Motorola au instalat şi interfaţa proprietară denumită MOTOBLUR. Prin intermediul acesteia aveţi acces la cele mai populare site-uri de socializare precum Facebook, MySpace, Twitter dar şi Photobucket sau Picasa. Tot la capitolul aplicaţii mai întălnim binecunoscutele Google Maps, Talk, Gmail, Youtube cât şi o aplicaţie de vizualizat documente.
Ipostazele lui Motorola Backflip
Ipostazele lui Motorola Backflip
Multimedia
Nici nu ştiu cu ce să încep. Să vă spun prima dată de camera foto de 5MP cu autofocus şi bliţ LED. Aceasta poate înregistra material video la calitate HVGA cu 24 de cadre/secundă. Player-ul audio ştie de cele mai cunoscute formate cum ar fi MP3, eAAC+, WAV sau WMA9, iar player-ul video este la fel de capabil.(MP4, WMV9, etc.)
Conectivitate
După cum era de aşteptat Motorola Backflip nu duce lipsă de nimic la capitolul conectivitate deoarece sunt prezente toate tehnologiile de ultimă oră. Astfel, avem la dispoziţie de la clasicele EDGE şi GPRS până la 3G şi Wi-Fi. În plus telefonul dispune de Bluetooth v2.1 cu A2DP, un port microUSB v2.0 şi GPS cu suport A-GPS. Cei care vor să asculte muzică se vor bucura să afle că exista un jack audio de 3.5mm aşa încât căştile cu care este livrat telefonul pot fi oricând schimbate cu unele mai bune.
În loc de concluzii
Motorola Backflip urmează să îşi facă apariţia pe piaţă în trimestrul unu al acestui an. Din păcate nu există deocamdată informaţii referitoare la preţul acestuia.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu